Skip to main content

Een blockbuster channel verdient een top website

Wie is de klant?

SBS Belgium is een media groep behorende tot De Vijver Media en is het bedrijf achter de televisiezenders VIER, VIJF en nieuwe ZES. Bovendien fungeert SBS Belgium ook als regie voor de zenders Discovery Channel, TLC, Play Sports en njam!.

Waar VIER met zijn ‘smart entertainment’ het verschil maakt op de doelgroep tussen 18 en 54 jaar, focust VIJF zich op actieve vrouwen tussen 20 en 49 jaar. De combinatie van VIER, VIJF en ZES met de themazenders, zorgt ervoor dat SBS Belgium een sterk en uniek aanbod heeft.

De vraag van de klant

Bij het idee om een channel te lanceren boordevol classics, blockbusters, topseries en actie van de hoogste planken; hoorde natuurlijk ook een spetterende interactieve Drupal website te bouwen.

Deze nieuwe website moest alle informatie bevatten voor de kijker, geïntegreerd worden met hun bestaand programma-systeem en gesynchorniseerd met de tv-gids. En dat allemaal in de korte periode van slechts twee maanden.

Onze oplossing

De integratie met hun bestaand programma systeem en de synchronisatie van de tv-gids  maakten de opdracht bijzonder uitdagend. Aan de hand van het open source CMS Drupal en redelijk wat custom development kon de website tijdens de kick-off van de zender live gaan.

We bouwden een nieuwe gebruiksvriendelijke responsive website, die vlot te bekijken is op elk apparaat en voor elke bezoeker.

Ook werd er extra aandacht besteed aan een snelle laadtijd van de website dankzij speciale caching methodes (Varnish, Memcache).