Skip to main content

Een blockbuster channel verdient een top website

Wie is de klant?

SBS Belgium is een media groep behorende tot De Vijver Media en is het bedrijf achter de televisiezenders VIER, VIJF en nieuwe ZES. Bovendien fungeert SBS Belgium ook als regie voor de zenders Discovery Channel, TLC, Play Sports en njam!. 

Waar VIER met zijn ‘smart entertainment’ het verschil maakt op de doelgroep tussen 18 en 54 jaar, focust VIJF zich op actieve vrouwen tussen 20 en 49 jaar. De combinatie van VIER, VIJF en ZES met de themazenders, zorgt ervoor dat SBS Belgium een sterk en uniek aanbod heeft.

De vraag van de klant

SBS zat op gouden eieren wanneer het idee ontstond om een channel te lanceren boordevol classics, blockbusters, topseries en actie van de hoogste planken. Aan ons dus om een spetterende interactieve Drupal website te bouwen. 

Onze oplossing

Het Corecrew team werd ingeschakeld om de zender te ondersteunen met een website waar de kijkers alle informatie konden vinden. We kregen 2 maanden op de klus te klaren. 

De integratie met hun bestaand programma systeem en de synchronisatie van de tv-gids  maakten de opdracht bijzonder uitdagend. Aan de hand van het open source CMS Drupal en redelijk wat custom development kon de website tijdens de kick-off van de zender live gaan. 

Naast de technische ontwikkeling staat Corecrew ook in voor het onderhoud & up-to-date houden van de bestaande digitale platformen voor VIER, VIJF & ZES.

Wij zijn alvast niet weg te slaan! Jij kijkt toch ook?

De meerwaarde voor de klant

  • De nieuwe zender ZES schoot stevig uit de startblokken met een marktaandeel van gemiddeld 2% op doelgroep 18-54 jaar. Meer dan 2,5 miljoen kijkers kwamen al in contact met de nieuwe zender.
  • Corecrew lanceerde samen met SBS Belgium een nieuwe gebruiksvriendelijke responsive website, die vlot te bekijken is op elk apparaat en voor elke bezoeker.
  • Bezoekers worden getriggerd om online programma's te bekijken en om deel te nemen aan wedstrijden.
  • Bezoekers genieten nu van een optimale user experience.
  • Er werd extra aandacht besteed aan een snelle laadtijd van de website dankzij speciale caching methodes (Varnish, Memcache).

 

Beoordeel zelf