Skip to main content

Gamen met Tournamentcenter

Wie is de klant?

Tournamentcenter organiseert wereldwijd toernooien om verschillende communities te betrekken in de wondere wereld van Trading Card Games. Ze organiseren tournaments of Magic: The Gathering, Yu-Gi-Oh!, Pokémon and Force of Will.

De vraag van de klant

Tournamentcenter wilde een digitaal platform bouwen op basis van Drupal waar zowel spelers, organisatoren als adverteerders elkaar virtueel kunnen ontmoeten.

Daarbovenop wou de klant ook een mobiele app die ze kunnen gebruiken tijdens toernooien om de rankings vlot te laten verlopen en om de medewerkers te verbinden aan één tool.

Onze oplossing

We bouwde een gebruiksvriendelijke website voor verschillende kaartspelen, met elk een eigen identiteit, zo vindt de bezoeker onmiddellijk de weg.
De core business van Tournamentcenter draait rond de verkoop van tickets voor card game toernooien. Daarom waren er 2 aspecten van het project van het grootste belang.

In de eerste plaats heb je de ticket verkoop op de website zelf. Dit is opgebouwd via de Commerce module. Gezien de complexiteit van de tickets, werd de standaard flow grondig herschreven. Zo heb je bvb. team tickets waar je verschillende teamleden aan kan verbinden tijdens het checkout proces. Dit was heel wat maatwerk, maar het resultaat is een unieke checkout flow die volledig voldoet aan de wensen van de klant.

Het tweede belangrijke aspect is de webapplicatie die we gebouwd hebben in Angular. Deze staat los van de site en dient vooral om te worden gebruikt door spelers tijdens een evenement. Het belangrijkste onderdeel hiervan is de "speler pairing". Hiermee kunnen spelers die ingelogd zijn op de app zien tegen welke persoon en aan welke tafel ze moeten spelen.

De data voor de app is afkomstig uit de site en wordt via een REST API (met de Services module) aangeleverd. Via een dashboard op de site kunnen organisatoren o.a. een nieuwe ronde pairings voor de app importeren en een overzicht krijgen welke spelers allemaal meedoen met het evenement.