Skip to main content

Herken jij verdachte berichten op tijd?

Wie is de klant?

Het Centrum voor Cybersecurity Belgium werkt om internetgebruikers in te lichten over de gevaren van het internet.

Ongeveer 9 procent van de Belgische internetgebruikers raakte al eens geld kwijt door internetfraude. Dat bleek uit cijfers van Eurostat uit 2015. België zat daarbij ver boven het Europese gemiddelde van 2 procent. Hier wilt het Centrum voor Cybersecurity Belgium iets aan doen.

De vraag van de klant

Het Centrum voor Cybersecurity Belgium wilde een campagne opstarten om internetgebruikers te leren hoe ze een verdacht bericht kunnen herkennen.

Ze wilden bij deze campagne een website waar de gebruiker niet alleen nuttige informatie terug kan vonden, maar ook op een ludieke manier kunnen testen of ze zelf een frauduleus bericht zouden herkennen.

Onze oplossing

We bouwden de nieuwe website: safeonweb.be. Niet alleen wordt er op deze website nuttige informatie getoond en kan het campagne-materiaal van het CCB gedeeld worden, ook ontwikkelden we een test voor de bezoekers.

In deze test kunnen de bezoekers aan de hand van verschillende scenario's met meerkeuze-vragen nagaan of ze een verdacht bericht zouden herkennen tussen alle andere berichten.

Wat klanten zeggen over Corecrew

Corecrew heeft de opdracht "ontwikkeling en beheer Safeonweb.be in opdracht van FOD Kanselarij van de Eerste Minister" volledig volgens de regels van de kunst uitgevoerd. We zijn dan ook zeer tevreden over het resultaat en de uitstekende samenwerking.

Andries Bomans, Communicatieverantwoordelijke Centrum voor Cybersecurity Belgium