Skip to main content

Verhuren zonder zorgen, dat is Huur in Gent

Wie is de klant?

Vzw Huuringent is een stedelijk verhuurkantoor, opgericht door het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent in samenwerking met de stad Gent. Zij fungeren als tussenpersoon door woningen van private eigenaars te huren en onder te verhuren aan kandidaat huurders.

De vraag van de klant

Huuringent kwam bij Corecrew met de vraag voor meer efficientie en automatisatie bij verhuren van woningen. Doordat ze meer en meer werk binnenkregen, werd hun interne manier van werken bijna onhoudbaar. Ze hielden alles nog steeds bij in aparte documenten en spreadsheets, wat niet alleen onoverzichtelijk was maar ook nog eens heel tijdsintensief.

Ze vroegen ons naar de mogelijkheid om een CRM systeem op maat te ontwikkelen. Niet vies van een uitdaging, nam Corecrew deze opdracht met beide handen aan.

Specificaties

We ontwikkelden een CRM systeem binnen het Drupal CMS. Doordat het hier echter om een backend applicatie ging in tegenstelling tot een publieke site, hebben we bepaalde zaken anders moeten aanpakken. Zo is de applicatie volledig afgeschermd  en enkel toegankelijk met een login en paswoord. Een ander verschil is de manier waarop we het CRM hebben vormgegeven. Voor een CRM dat dagdagelijks gebruikt wordt is het immers belangrijk om vooral op gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit te gaan werken.

Functionaliteiten

Eén van de belangrijkste functionaliteiten is het document generatie systeem. Dit werd volledig op maat ontworpen en laat toe om Word documenten en Excel spreadsheets te genereren uit Drupal nodes. Op deze manier kunnen volledige contracten, bijlage documenten, facturen etc.. met één druk op de knop aangemaakt worden. Alle gegevens worden automatisch ingevuld wat een enorme tijdsbesparing is voor Huur in Gent. 

Daarnaast kunnen er gefilterde overzichten kunnen worden opgevraagd van alle data. Deze gefilterde data kan gemakkelijk geëxporteerd worden in CSV formaat. Er zijn ook automatische processen ingesteld zodat maandelijks automatisch bepaalde aanpassingen kunnen worden doorgevoerd of documenten gegenereerd worden. Op die manier bespaart Huur in Gent nog meer werk en hebben ze een hoge ROI op hun CRM.

De meerwaarde voor de klant

  • Een overzichtelijk CRM systeem waarmee je makkelijk alle data kan opvragen en filteren.
  • Een grote tijdsbesparing door het automatisch aanmaken van documenten.
  • Geldbesparing op lange termijn doordat er minder nood was om extra personeel te gaan aanwerven.
  • De flexibiliteit van Drupal die makkelijk toelaat om het CRM systeem in de toekomst te gaan uitbreiden.