Skip to main content

Verhuren zonder zorgen, dat is Huur in Gent

Wie is de klant?

Vzw Huuringent is een stedelijk verhuurkantoor, opgericht door het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent in samenwerking met de stad Gent. Zij fungeren als tussenpersoon door woningen van private eigenaars te huren en onder te verhuren aan kandidaat huurders.

De vraag van de klant

Huuringent wilde meer efficientie en automatisatie bij het verhuren van woningen. Doordat ze meer en meer werk binnenkregen, werd hun interne manier van werken bijna onhoudbaar. Ze hielden alles nog steeds bij in aparte documenten en spreadsheets, wat niet alleen onoverzichtelijk was maar ook nog eens heel tijdsintensief.
Ze vroegen ons naar de mogelijkheid om een CRM systeem op maat te ontwikkelen. 

Onze oplossing

We ontwikkelden een CRM systeem binnen het Drupal CMS. De applicatie werd volledig afgeschermd en is enkel toegankelijk met een login en paswoord. Omdat de applicatie volledig in de back-end van Drupal draait hebben we hiervoor een speciaal design ontworpen.

Eén van de belangrijkste functionaliteiten is het document generatie systeem. Dit werd volledig op maat ontworpen en laat toe om Word documenten en Excel spreadsheets te genereren uit Drupal nodes. Op deze manier kunnen volledige contracten, bijlage documenten, facturen etc.. met één druk op de knop aangemaakt worden. Alle gegevens worden automatisch ingevuld wat een enorme tijdsbesparing is voor Huur in Gent. 

Daarnaast kunnen er gefilterde overzichten kunnen worden opgevraagd van alle data. Deze gefilterde data kan gemakkelijk geëxporteerd worden in CSV formaat. Er zijn ook automatische processen ingesteld zodat maandelijks automatisch bepaalde aanpassingen kunnen worden doorgevoerd of documenten gegenereerd worden. Op die manier bespaart Huur in Gent nog meer werk en hebben ze een hoge ROI op hun CRM.