Skip to main content

Drupal 8 voor Haven van Zeebrugge

Wie is de klant?

De haven van Zeebrugge wordt uitgebaat door de ‘Maatschappij van de Brugse Zeehaven’ (MBZ) en wordt ook wel ‘het havenbestuur’ genoemd. De MBZ is een autonoom publiekrechtelijk overheidsbedrijf met de Stad Brugge als hoofdaandeelhouder. De maatschappij werd opgericht in 1895 en staat sindsdien in voor de technische, nautische en commerciële aspecten van het havenbeheer. De haven wordt hierbij op een duurzame wijze uitgebouwd, met de focus op een evenwichtige verhouding tussen mens, milieu en welvaart.

De vraag van de klant

De haven van Zeebrugge wou een moderne website waarmee ze zich konden onderscheiden van de concurrentie. De klant had een grote hoeveelheid info die niet alleen overzichtelijk weergegeven diende te worden, maar ook eenvoudig toe te voegen aan de website en bovendien in een mooi design gestoken moest worden.

Onze oplossing

We maakten een moderne, gebruiksvriendelijke website met een hedendaags design in de nieuwste versie van het CMS systeem Drupal 8, in samenwerking met onze partner D-artagnan. 
Voor de grote hoeveelheid info voorzagen we geautomatiseerde imports voor o.a. de terminals en havenbedrijven pagina's. Met verschillende caching methodes zoals Varnish en Memcache zorgden we ervoor dat deze informatie in meerdere talen snel wordt geladen.