Skip to main content

Drupal 8 voor Haven van Zeebrugge

Wie is de klant?

De haven van Zeebrugge wordt uitgebaat door de ‘Maatschappij van de Brugse Zeehaven’ (MBZ) en wordt ook wel ‘het havenbestuur’ genoemd. De MBZ is een autonoom publiekrechtelijk overheidsbedrijf met de Stad Brugge als hoofdaandeelhouder. De maatschappij werd opgericht in 1895 en staat sindsdien in voor de technische, nautische en commerciële aspecten van het havenbeheer. De haven wordt hierbij op een duurzame wijze uitgebouwd, met de focus op een evenwichtige verhouding tussen mens, milieu en welvaart.

De vraag van de klant

De haven van Zeebrugge wou een moderne website waarmee ze zich konden onderscheiden van de concurrentie. De grootste uitdaging toen we dit project maakten was niet alleen om de zeer grote hoeveelheid aan info overzichtelijk weer te geven maar ook om dit alles in een mooi jasje te steken.

Onze oplossing

We hebben de site gemaakt in de nieuwste versie van het CMS systeem Drupal 8, in samenwerking met onze partner D-artagnan. Naast de vele info pagina’s bevat de site ook geautomatiseerde imports voor o.a. de terminals en havenbedrijven pagina. De site is ook meertalig.

De meerwaarde voor de klant

  • Een moderne gebruiksvriendelijke website met een hedendaags design.
  • De info wordt aantrekkelijker weergegeven waardoor er meer bezoekers op de site komen.
  • De site heeft snelle laadtijden dankzij verschillende caching methodes zoals o.a. Varnish en Memcache.

Bezoek de website