Skip to main content

Een krachtige UX in een aantrekkelijk design

User Experience, not just easy on the eyes

Een website hoort niet alleen functioneel te zijn en er goed uit te zien, maar moet ook uiterst gebruiksvriendelijk zijn. 
Onze designer weet dit zeer goed aan te pakken. Hij maakt een aantrekkelijk design in samenspraak met jou en kruipt in de huid van de gebruiker om een topresultaat neer te zetten. Tijdens deze ontwerpfase denkt hij na over “key” elementen op de website, look and feel, huisstijl, een logische flow en nog veel meer.

Vaak werken we met wireframing en informatiearchitectuur om vooraf goed te begrijpen waar we heen gaan met de designfase. Wireframes zijn als het ware een draft van de website in ruwe vorm. Blokken, buttons, en kaders bepalen waar belden en teksten zullen verschijnen. Zo ben jij, als klant, goed op de hoogte wat wij voor ogen hebben. Het loont namelijk niet om 4 verschillende designs te maken zonder eerst na te denken over de content. 

Kortom, bij corecrew beseffen we heel goed dat 'soit belle et tais-toi' niet van toepassing is.

 

Het doelpubliek bepaalt grotendeels de aanpak bij het maken van een krachtige UX website. We moeten rekening houden met een aantal factoren:

Wie is onze bezoeker? 

  • Richten we ons tot een jong publiek of eerder 40 plussers?
  • Hoe ervaren zijn ze met computers en/of het internet?
  • Zijn ze op zoek naar informatie, producten, entertainment of interactie?

 

Welke toestellen gebruikt hij/zij? 

Desktop - Tablet - Smartphone

 

Het spreekt voor zich dat we vandaag voorzien dat de hele website responsive gebouwd wordt, maar de UX voor elk device is anders. 

Tip: een website die niet responsive is, wordt enorm afgerekend op de ranking van SEO

Na het uitwerken van een design gaan we aan de hand van de laatste front-end technologieën de ontwerpen implementeren. Afhankelijk van het doelpubliek die je wenst te bereiken, passen we specificaties aan die het design ons oplegt. 

corecrew kijkt grondig naar de UX (User Experience), een vaak over het hoofd gezien aspect van webdesign! Alles kan wel werken, maar is de flow logisch opgebouwd? Kan de bezoeker door weinig effort informatie bekomen? 

 

Waarom is User Experience nu zo belangrijk?

 “Zolang mijn website er mooi uit ziet is alles toch ok...?” 

Een goede User Experience analyse én implementatie kan het verschil maken tussen veel conversie of gemiste kansen. Bekijk maar op jouw Google Analytics account hoeveel jouw bounce percentage bedraagt. Waar haken mensen af? Waar lopen ze vast en verlaten ze jouw website? 

 

Heb je reeds een website, maar mag die in een nieuw kleedje gestoken worden? Dan zit je ook bij corecrew aan het goede adres. 

  • We volgen nieuwe trends
  • Analyseren wat eerder werkte en wat niet
  • Overleggen met jou en zorgen voor een absolute meerwaarde van jouw redesign

 

Heb je vragen voor onze corecrew helden? Laat van je horen.