Skip to main content

5 tips voor een veilige website

Vanuit de media vernemen we vaak dat hackers genadeloos te werk gaan. Kenners weten door de achterpoortjes te kruipen van onveilige websites, begluren data en, in het slechtste geval, stelen ze virtuele centen.

Wat kan je hieraan doen?

 1. Haal een SSL certificaat
  Een SSL certificaat laat toe de acties tussen de gebruiker naar de server van de ontvanger te encoderen. Een hacker duikt tijdens het gluren op onleesbare data die enkel gedecodeerd kan worden door de ontvanger. 
  Praktisch gezien betekent dit:
  • Extra beveiliging, herkenbare groene adresbalk met bedrijfsgegevens
  • Controle domeinnaamhouder, bedrijfsgegevens én aanvrager
  • Meer vertrouwen: hogere omzet
  • Hoger in Google bij gebruik op de hele website
 2. Voorzie security updates van je CMS software
  Bij corecrew gaan we frequent door jouw website en voorzien we updates die nodig zijn om jouw website te wapenen tegen hackers of oudbollige data. Wanneer er issues opduiken die onmiddellijk aangepakt moeten worden, laten we er geen gras over groeien. Snel handelen is de boodschap. De veiligheidslekken ontstaan door ervan uit te gaan dat jouw recentelijk gebouwde website geen nood heeft aan deze dienstverlening. Bespaar hier dus beter niet op. 
 3. Maak regelmatig backups
  We maken bij corecrew op regelmatige basis backups van jouw website. Van zodra er malware op je server terecht komt, kunnen we snel schakelen om jouw digital story te redden van deze boosdoeners. 
 4. Ga zorgvuldig om met je login gegevens
  Stuur jouw toegang tot het CMS niet door via mail, sms of andere kanalen die gemakkelijk te hacken zijn. Kies een uniek password (niet de naam van je geliefde viervoeter) en beperkt de toegang tot het CMS voor werknemers die geen nood hebben aan deze gegevens. 
 5. Haal een betrouwbare partner in huis om jou te ondersteunen
  Kom eens met ons praten ;) 

Succes!